de DragosN » Mie Mar 06, 2013 7:35 pm
Da sunt de acord ca exista berarii medii ca marime care produc bere de calitate mai buna. Ai amintit HB, sunt fan al lor dar vezi ce rview-ri au online pentru majoritatea berilor lor sunt cam mediocre. Paulaner, la fel, prefer Hefe si poate Oktoberfest, dar cam atat. Sunt mult mai bune beri nemtesti de care sunt mult mai bune si nu ai auzit de ele, cel putin cunoscutii mei nemti de origine imi spun. De exemplu Pinkus. Apoi de cele englezesti iaras sunt bune dar daca chiar mergi in anglia sa roagi un englez cunoscator de bere sa te duca la brewpuburile mai mici sa incerci sa vezi cum sunt comparat cu cele care le-ai amintit. La urma eu cand vorbeam de berarii mari, ma refeream la ce e mai comun pe piata in Romania sau chiar in alte parti ale lumi; Heinekem, Becks, Tuborg, Peroni, Carlsberg, Budweiser American, Miller , Coors. In orice caz nu mi se pare nimic rau ca acesti oameni din Timisoara produc bere in acel stil.
Si inca un lucru, ma gandesc ca locuiesti in Romania. Eu sunt din US si in cativa ani as vrea sa deschid in Romania un brewpub unde as produce mai multe stiluri de bere. Crezi ca Romania ar consuma asa ceva? Sunt indeajuns cunoscotori ai berii bune?