[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Fabricare Malt Acasa

Fabricare Malt Acasa

Re: Fabricare Malt Acasa

Mesajde Laur » Lun Apr 23, 2012 6:10 pm

Cine mai incearca il rugam sa puna si ceva poze din timpul procesului, pentru a fi de ajutor si altora care doresc sa incerce.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Fabricare Malt Acasa

Mesajde bionut » Mie Sep 19, 2012 7:36 pm

Eu am alta "reteta", dupa ce spal orzul pana cand nu se mai murdareste apa, il acopar cu 3-4 cm apa (intr-un lighean de plastic) si il las la inmuiat 2 ore. Dupa 2 ore il scurg de apa si il las 8 ore si il intorc de cateva ori ca sa nu se usuce. Dupa aceste 8 ore pun iar apa sa-l acopere pentru 2 ore apoi il scurg si il las 8 ore. Daca dupa acest al doilea ciclu de 2 ore in apa si 8 ore scurs nu se vad varfurile acelea albe de germinatie se mai face inca un ciclu, dupa care se intinde in strat de vreo 2 cm si se pulverizeaza o data la cateva ore cu apa si se intoarce la fel de des ca sa nu faca mucegai. Temperatura recomandata este de 18-20 grade Celsius. Cand radacinutele ajung la de 2 ori lungimea bobului se usuca la o temperatura de 20-30 grade apoi se separa radacinile cu o sita fina. Apoi se coace conform tipului de malt dorit. O sa fac poze cand o sa-l fabric si o sa postez.
bionut
 
Mesaje: 83
Membru din: Mar Sep 11, 2012 7:32 pm

Re: Fabricare Malt Acasa

Mesajde dandudas » Joi Oct 30, 2014 10:14 am

Buna ziua!

M-ar interesa sa aflu mai multe informatii despre partea de uscare a maltului. Cum ati procedat si cat de multumiti ati fost de rezultat?

Eu am incercat sa fac in doua etape aceasta operatiune:
1. L-am lasat la uscat pe calorifer la 30 - 35 de grade aproximativ 24 ore. S-a uscat cat de cat dar inca continea destula umezeala. Poate ar fi trebuit sa pun si un ventilator sa-l usuce mai bine.
2. Am pus maltul intr-o tava in cuptor si pe durata a 3 ore am mentinut o temperatura de 80-85 de grade.

Maltul rezultat l-am pus intr-o sita de cernut faina si l-am frecat acolo pana ce am scapat de radicele. La sfarsit l-am depozitat intr-o cutie de plastic inchisa ermetic.
Nu l-am folosit inca deoarece am produs fff putin pentru a vedea cum decurge operatiunea (0.5k). Voi produce o transa mai mare in acelasi mod apoi il voi folosi la producerea unei retete simple de bere.
De modul de incoltire am fost multumit. Aprox 75% din boabe aveau acrospira intre 75% si 100% din lungimea bobului de orz.... restul mai mica.
dandudas
 
Mesaje: 2
Membru din: Lun Oct 27, 2014 2:04 pm

Re: Fabricare Malt Acasa

Mesajde fermasilvas » Mar Oct 18, 2016 7:49 am

cu scuzele de rigoare...eu fac matlul acasa, singur.
Conteaza sa fie recolta buna.
Si e foarte simplu. Se spala in apa calduta de 2 ori, apoi in apa la aprox. 30 gr se pune la inmuiat 24 ore. Se scurge apa si se pun boabele intr-un vas intins, in strat de 4-5 cm.
in prima zi, se amesteca bine de 2 ori, in a doua zi deja apar colturile. se amesteca la interval de 2 ore. Vasul cu boabele se tine la 18-20 gr, umezit cand e cazul.
Ceea ce mi-e neclar, cat de fin se macina? asta, daca poate cineva raspunde... multumesc
fermasilvas
 
Mesaje: 2
Membru din: Lun Sep 05, 2016 8:31 am

Re: Fabricare Malt Acasa

Mesajde Laur » Mar Ian 10, 2017 3:16 pm

Zdrobirea maltului se face in functie de tehnologia de fabricare aleasa: BIAB sau clasica.
In cazul BIAB, maltul se zdrobeste cat mai mic posibil.
In tehnologia clasica (cu filtrare si clatire) maltul se zdrobeste astfel incat bucatile de malt rezultate sa nu treaca prin gaurile sistemului de filtrare deoarece iti poate infunda sistemul de filtrare.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Anterior

Înapoi la Malt

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron