Eu muncesc, si Laur culege...buna asta
Un lager adevarat se face la temepraturi de aproximativ 5-12 grade, parca, in decurs a cel putin 1 luna ( pentru fermentat, maturarea mai dureaza si aia X saptamani).
Ai o "cultura generala" a berilor? sa zic asa. Adica faci diferenta intre stiluri sau ai baut doar beri autohtone la doza/pet (asa cum am facut si eu). Pentru ca imi este greu sa recomand ceva. Sau poate aveti o bere preferata.
Eu as face pentru prima data bere cu un kit din categoria Muntos Standard - 78 ron +1kg SpayMalt (obligatoriu !!!, din care as pastra vreo x grame pentru carbonatare, x se determina dupa ce aflam ce "conserva" cumparati).
Referitor la ce echipamentul DELUXE nu imi place decat ca vine insotit de "• o sticla cu bere de casa - mostra"
Trebuie sa ne gandim mai in avans cand bagam bani in echipament. Ma refer la ce modalitate aboradati, kit-uri sau din cereale.
Oricare din ele ar fi, recipientul pentru fermentat( desi eu prefer in sticla nu plastic, dar de unde borcan de 30L cu capac ermetic? damigeana se curata greu) ,denstimetrul, capsatorul, dezinfectantul si "• o sticla cu bere de casa - mostra" sunt un "must have", restul se pot improviza.