Vreau sa pun de-o bere a carei reteta am adapta-o dupa brewsfriend.com. Initial era o reteta de Imperial IPA dar m-a inspaimantat atat de mult amareala de peste 90 incat am redus cu calculatorul cantitatile de hamei pana am ajuns la un IBU 40 corespunzator unui English IPA. Fiind prima mea IPA nu as vrea sa ma apuc de ea pana nu obtin cateva pareri avizate. Iata deci ce am de gand>
Pentru un volum de fermentat de 30L pornind de la 42 L pus la fiert
3,33 Kg Pilsener
2,67 Kg Munich Light
0,67 Kg Zahar din trestie
0,33 Kg Special B
0,67 Kg Miere de albine
0,67 Kg fulgi de ovaz
------------------
13,33 gr Magnum 70 min
13,33 gr Columbus 70 mi
13,33 gr Goldings 15 min
10 gr Hallertau Mittlefruh 5 min (plus Irish Moss 2 lingurite)
13,33 gr Styrian Goldings 5 min
-----------------------------
Mash cu 24 L apa la 68 gr.C
Mash-out la 75 gr.C 10 min
Sparge cu 24 L apa la 79 gr.C